El curt.doc és un festival de curtmetratges que es celebra a Vidreres des de fa 3 anys. En aquest festival es reprodueixen els millors curtmetratges enviats desde arreu del món, i entre el jurat i el públic assistent, trien els 4 millors.
Els 4 millors curtmetratges de l'any passat van ser: 52%, On the line, Wagah i Slaves.
52 %: Aquest "curt" tracta d'una nena, que té el somni d'entrar en una de les millors acadèmies de ball del món. Tot i entrenar diàriament amb la seva mare, va donar de resultat un 51,4 %, quan el límit per entrar era a partir de 52%. Això ens mostra la frontera que hi havia entre les persones aptes i les que no ho eren, per molt just que fos el resultat.
On the line: El curtmetratge "On the line" tracta d'un home, amb dona i fills, que treball en una frontera inexistent entre Mèxic i Estats units, per tal de què els Mexicans no immigrin a Estats units. Tot de cop, una parella de Mexicans intenta travessar, quan l'home de la frontera dispara un tret a la dona. El fill petit es quedà a terra plorant, i l'home escapà. Aquest "curt" ens mostra les fronteres geogràfiques entre països.
Wagah: Aquest "documental" tracta de la frontera entre l'India i el Pakistan, on cada dia, quan hi ha la posta de sol, celebren una "festa" en el punt mig dels dos països. D'aquesta manera, també parlen de la frontera, Peró no del tot geogràfica.
Slaves: Aquest curtmetratge parla d'uns nens del Sudàn, que els feien servir d'esclaus, i ens expliquen el que els feien fer. Per tant, parla de la frontera entre la llibertat i l'esclavitud.
Finalment, crec que les persones tenim fronteres contínuament, i crec que ens poden fer més forts personalment.
Molt fluix. Una simple explicació de l'argument (amb força errors tan ortogràfics com de contingut i expressió), sense cap mena de conclusió general ni de reflexió al voltant de les 'fronteres' polítiques o MORALS.
ResponElimina